Закриване на учебната година

Театрална постановка, концерт, танци, много награди и грамоти, връчване на наградата “Климентар”  и единствена по рода си интерактивна 3 D книга за историята на България – така Начално училище „ Св. Климент Охридски“ завърши учебната година.

„ Когато възрастен e до детето, учещо се да пише,

и голямата ръка прихваща малката,

тези ръце са самото сърце на тайнството,

тайнството, с което започва знанието.

Невъобразимото очертание на безброй неведоми пътища от вчера, днес и утре. Училището – следа и ключ, и бъдеще“

И това бъдеще виждаме ние всеки ден – в  старанието, в желанието, във въодушевлението, в любознанието на нашите деца и в благородството и отдадеността на учителите“ – казва Кривошапкова, директор на училището и ни представя носителите на наградите тази година: Радост Стойчева – носител на почетната статуетка „ Климентар“ , Зорница Тодорова – носител на почетно отличие и Антоанета Байчева- носител на наградата на Училищното настоятелство.

С уникална и единствена по рода си интерактивна 3D книга завършиха обучението си четвъртокласниците от Начално училище “Св. Климент Охридски”. Когато говорим за интерактивност, повечето хора разбират анимирани обучителни продукти чрез софтуер. Но истинското значение на интеракцията е ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. Комплексно въздействие между учител, ученик и учебен материал. А когато това взаимодействие включи всички сетива и когнитивни умения, резултатите са отлични. Детето иска да се докосне до знанието и само да твори. Тогава то, знанието, става лична цел, която носи огромно удовлетворение. Така с желание, креативност и сърце Валентина Петкова, учител в училището, заедно с помощта на четвъртокласниците и колегата си Деляна Мичева реализира тази иновативна обучителни книга в продължение на няколко месеца. Историята на Първото и Второто българско царство в едно завидно пътешествие през загадки, съкровища, лабиринти и много интерактивни игри грабва вниманието на малки и големи. Учебният материал вече не е труден, напротив – става интересен и поражда любопитство, особено ако трябва да преминеш през препятствията, битките на велики ханове и царе, и през създателните векове на България с героя на книгата багатур Илбарис – воин на Аспарух. Ако искате да поиграете, елате в училище – книгата очаква умните ръце на обичащите история. Ако искате и вие да си направите такава, нашите учители ще ви обучат, защото те могат и знаят как.