Шести Май (2019)

За Деня на храбростта и празника на Българската армия

Храбър, смел и жертвоготовен в името на Родината – така малките ученици от Начално училище “Св. Климент Охридски” определиха основните качества на българския войник, а силата и уменията за работата в екип децата сами изпробваха в играта за малки разузнавачи „ Тайната задача“, която заедно с военнослужещи от 1 разузнавателен батальон на Военно формирование 24620  проведоха на 3 май в двора на училището.

Как се работи с военен полеви телефон, с бинокъл и шифър, как се намира скрит в полеви условия таен предмет, тайна дума и как се изпълнява  тайна задача бяха само част от предизвикателствата пред малките разузнавачи и техните отборни командири редник Георгиева и редник Делев.

Всички деца получиха награди и грамоти от подполоковник Минчо Минев- Командир на батальона, който им разказа за славната история на Българската армия и качествата, които изгражда военната професия.

Как да окажат  първа помощ  децата  научиха от мл. серж. Христо Иванов.

С  оръжията в армията  ги запознаха  р-к Георгиева и р-к Делев.

“Искаме децата, които възпитаваме, да пораснат работливи, достойни, честни и отговорни българи. Да обичат родината си, да я пазят и градят” – споделят педагогическите специалисти от училището и изказват своята благодарност към военнослужещите от Военно формирование 24620 и подполковник Минчо Минев за съдействието и съпричастността към възпитателния процес в училището.

Честит празник!