Публични изяви м. Май 2017г.

Публични изяви на група за занимания по интереси ” Спортни и състезателни игри”

“Футболен турнир”

На 17.05.2017 г. учениците от група за занимания по интереси ” Спортни и състезателни игри” участваха във футболен турнир по повод Деня на българския спорт, организиран от Община Чирпан и МКБППМН на общинското игрище с изкуствена трева.

Преди много години, на 17 май през 1894 -та в България идват швейцарски учители и започва обучението , наречено телесно възпитание в училищата, т.е. днешното физическо възпитание и спорт. Днес децата спортуват и играят в избраните форми за спортни дейности като представят уменията си пред родители и общественици. На представителната изява на учениците от Спортни и състезателни игри присъстваха председателят на Общински съвет –Чирпан, председателят на МКБППМН, общински съветници, ученици и учители от училищата в Чирпан.

 

Публични изяви на група за занимания по интереси ” Мажоретен състав”

Парад на мажоретните състави

На 24.05.2017г. учениците от група за занимания по интереси ” Мажоретен състав” участва в общоградско тържество  с парад на мажоретните състави по повод 24 май, като представи пред гражданството на гр.Чирпан параден танц на мажоретния състав ” Рисувам  те , Родино”. Настроението и удовлетворението от представителната изява бе ясно изразено чрез отзиви на родителите и обществеността. В представителната изява участваха и децата от барабанен състав към  група за занимания по интереси ” Музикална формация”.

Публична изява на група за занимания по интереси ” Музикална формация”

Празничен концерт по концерт по случай завършването на учебната година

На 30 май 2017г.  в залата на Военен клуб- Чирпан учениците от групата за занимания по интереси ” Музикална формация” участваха в годишното тържество  на училището с Празничен

концерт по концерт по случай завършването на учебната година. Децата представиха песенен репертоар от произведения за деца на композиторите Хайгашод Агасян, Стефан Диомов, Стефан Димитров и спечелиха овациите на публиката : родители, съученици, директори на училища, юристконсулта на Община Чирпан и представители на Обществен съвет към училището, съвет “Твоят час” ,членове на Училищното настоятелство.

 

Публични изяви на група за занимания по интереси ” Театрална работилница – Бъбривко”

Театрална постановка “Малката Баба Яга”

На 30.05.2017г. учениците от група за занимания по интереси ” Театрална работилница Бъбривко” представиха постановката на Емил Йорданов ” Малката Баба Яга” на сцената на Военен клуб –Чирпан. Гости на събитието бяха членовете на съвет “Твоят час”, членове на Училищното настоятелство, директори на училища в Община Чирпан, директора на ЦОП –Чирпан, общински съветници, родители , ученици и учители.  За пореден път малките бъбривковци спечелиха сърцата на публиката, а признанието към ръководителя Добринка Димова отрази вложения труд чрез средствата на изкуството да се възпитават и изграждат личности.

 

Публични изяви на група за занимания по интереси ” Мажоретен състав”

Тържество за закриване на учебната година

На 30.05.2017г. учениците от група за занимания по интереси ” Мажоретен състав” участва  с представителна изява в годишното тържество на училището.  Танцът ” Вълшебен ден” изрази настроението на малки и големи за един по- добър свят, за весело и щастливо лято при закриването на учебната година. Гости на изявата бяха родители на децата, учители от СУ ” П.К. Яворов”, общественост от града.

 

Публични изяви на група за занимания по интереси ” Приложни и арт занимания”

Изложба на Арт работилницата

На 30.05.2017г.  група за занимания по интереси “Приложни и арт занимания” представи чрез изложба във Военен клуб – гр.Чирпан дейността на децата и уменията им да работят с различни материал и техники. Изложбата посетиха всички гости на годишното тържество на училището. Много от посетителите изразиха удовлетворение и поздрав към ръководителя на групата Галина Сивова за всеотдайността и креативността, които мотивират участието на децата в заниманията по интереси.

{artsexylightbox path=”images/stories/2401189-2017-05-31-Photos” downloadLink=”true” }