news menu leftnews menu right
Начално училище гр. Чирпан
Закриване на учебната година PDF Print E-mail
Written by Марияна Кривошапкова   
Monday, 15 July 2019 07:28
9
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
bwd 01/16 start stop 
fwd

Театрална постановка, концерт, танци, много награди и грамоти, връчване на наградата "Климентар"  и единствена по рода си интерактивна 3 D книга за историята на България – така Начално училище „ Св. Климент Охридски“ завърши учебната година.

„ Когато възрастен e до детето, учещо се да пише,

и голямата ръка прихваща малката,

тези ръце са самото сърце на тайнството,

тайнството, с което започва знанието.

Невъобразимото очертание на безброй неведоми пътища от вчера, днес и утре. Училището - следа и ключ, и бъдеще“

И това бъдеще виждаме ние всеки ден – в  старанието, в желанието, във въодушевлението, в любознанието на нашите деца и в благородството и отдадеността на учителите“ – казва Кривошапкова, директор на училището и ни представя носителите на наградите тази година: Радост Стойчева – носител на почетната статуетка „ Климентар“ , Зорница Тодорова – носител на почетно отличие и Антоанета Байчева- носител на наградата на Училищното настоятелство.

С уникална и единствена по рода си интерактивна 3D книга завършиха обучението си четвъртокласниците от Начално училище "Св. Климент Охридски". Когато говорим за интерактивност, повечето хора разбират анимирани обучителни продукти чрез софтуер. Но истинското значение на интеракцията е ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. Комплексно въздействие между учител, ученик и учебен материал. А когато това взаимодействие включи всички сетива и когнитивни умения, резултатите са отлични. Детето иска да се докосне до знанието и само да твори. Тогава то, знанието, става лична цел, която носи огромно удовлетворение. Така с желание, креативност и сърце Валентина Петкова, учител в училището, заедно с помощта на четвъртокласниците и колегата си Деляна Мичева реализира тази иновативна обучителни книга в продължение на няколко месеца. Историята на Първото и Второто българско царство в едно завидно пътешествие през загадки, съкровища, лабиринти и много интерактивни игри грабва вниманието на малки и големи. Учебният материал вече не е труден, напротив - става интересен и поражда любопитство, особено ако трябва да преминеш през препятствията, битките на велики ханове и царе, и през създателните векове на България с героя на книгата багатур Илбарис - воин на Аспарух. Ако искате да поиграете, елате в училище - книгата очаква умните ръце на обичащите история. Ако искате и вие да си направите такава, нашите учители ще ви обучат, защото те могат и знаят как.

VVVVVVVVVVVVVVVV

1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
bwd 01/10 start stop 
fwd

HHHHHHHHHH

Last Updated on Monday, 15 July 2019 07:49
 
Сензорни технологии PDF Print E-mail
Written by Марияна Кривошапкова   
Tuesday, 09 April 2019 02:00
1
2
3
4
5
bwd 1/5 start stop 
fwd
Иновативна методика на преподаване, базирана на сензорни технологии,  в НУ Св. Климент Охридски" – Чирпан
Учените от катедра "Информационни технологии" към Испанския университет "Кастила ла Манча" разработиха образователния софтуер съвместно с учителите и учениците от началните училища.

Софтуерът по проекта Wearable Methodology представлява иновативна методика на преподаване на английски език, математика, география и природни науки, включваща интерактивни методи, използващи сензори и софтуер, който първоначално е бил използван за дистанционен контрол на селскостопански дейности в Испания. Идеята сензорните технологии да се въведат в класната стая възниква сред членовете на екипа учени от Университета "Кастила - Ла Манча". По този начин се повишава значително мотивацията на децата, а от там идват и отличните резултати. Новата технология включва пълно взаимодействие, както между самите ученици и учители, така и между децата и заобикалящата ги среда. Иновативната образователна практика се провежда в специализирана Wearable Methodology класна стая, симулираща естествена околна среда. Образователният софтуер включва не само методически иновативни уроци базирани на ситуации от реалния живот, но и дизайн на графичния интерфейс, разработен от самите деца по начин, възможно най – близък до тяхното въображение и мислене.

Новата методика на преподаване е внедрена в три училища в Европа - Начално училище "Св. Климент Охридски" в Чирпан, Начално училище "Антон Диас" в Испания и Начално училище "Петър Зоранич" в Хърватия.

 

senso19senso19senso19senso19senso19

 

Last Updated on Tuesday, 23 April 2019 08:37
 


Powered by Joomla!. Designed by: Dandelion WordPress Template  Valid XHTML and CSS.